Skoči na glavno vsebino

Spoštovani.

Ministrstvo je objavilo stanje prijav za vpis na srednje šole. Stanje se dnevno spreminja, spremljate ga lahko na povezavi: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MVI/Dokumenti/Srednja-sola/Vpis-2024-2025/Stanje-prijav-na-dan-2-4-2024.pdf

V skladu z rokovnikom imajo vsi kandidati možnost, da do 23. aprila 2024, do 15. ure, svojo prijavo iz kakršnihkoli razlogov prenesejo na drugo šolo ali v drug program.

Postopek prenosa prijav bo tako tudi letos potekal elektronsko, in sicer kandidati v primeru, če se bodo odločili za prenos prijave, to storijo tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer so oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma na poseben elektronski naslov, ki ga je šola ustvarila v ta namen, posredujejo skenirano / fotografirano izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša (objavljena je na spletni strani), v kateri pisno zaprosijo, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

V prilogi dodajamo obrazec za prenos prijavnice ter seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev srednjih šol. Če imate še kakšno vprašanje, se prosim obrnite na svetovalni delavki Dijano Kožar Tratnik ali na Tejo Gale.

Obrazec za prenos prijavnice

Seznam elektronskih naslovov svetovalnih delavcev srednjih šol

Dostopnost