Skoči na glavno vsebino

Vse učence vabim, da se pridružijo poletnim bralcem. Članstvo v MKL, Knjižnica Jarše, je za osnovnošolce brezplačno. Ob vpisu potrebujete kartico – Urbano, ki jo lahko kupite tudi v knjižnici in jo potem uporabljate tudi za mestni avtobus, in spremstvo starša ali skrbnika.

Počitniška bralna akcija traja od 10. junija do 10. septembra.

Poletavci je projekt namenjen otrokom od 7. do 12. leta. Otroke spodbuja, da med poletnimi počitnicami berejo 30 dni pol ure na dan.

Nosilka poletne bralne akcije je Mestna knjižnica Ljubljana, pri projektu pa sodeluje še 16 splošnih knjižnic! Katere splošne knjižnice sodelujejo in vse ostalo, kar želite vedeti o Poletavcih, najdete naspletni strani.

Mladim od 13. do 16. leta pa je namenjen projekt Najpoletavci, spletno stran z več informacijami najdete tukaj.

Pri projektu sodeluje tudi Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS. Bralci Poletavci, ki med poletjem osvojijo priznanje, lahko jeseni v šoli uveljavijo priznanje kot eno prebrano knjigo za Bralno značko.

Če splošna knjižnica v katero ste vključeni ne sodeluje, se lahko bralci povežete kar z MKL neposredno. V primeru, da boste oddajali prijavo preko spleta, pri izbiri knjižnice označite Mestno knjižnico Ljubljana.

Dostopnost