Skoči na glavno vsebino

V torek, 16. 1. 2024, so imeli šestošolci kulturni dan. Po obisku koncerta v Cankarjevem domu so učenci 6. b razreda obiskali Mestno galerijo, 6. a razred pa Ljubljanski grad. Več o doživetjih obeh razredov si lahko za vsakega posebej preberete in pogledate spodaj.

6. b razred

Po obisku koncerta v Cankarjevem domu so učenci 6. b razreda obiskali Mestno galerijo. Ogledali so si umetniške konstelacije z naslovom So_obstoj in ob tem razmišljali o ekološki tematiki, posledicah poletnih poplav, o tem, kakšni bodo živalski organizmi v prihodnosti …  Nazadnje pa so na galerijski delavnici svoje posamezne stvaritve iz papirja združili v en sam umetniški izdelek.

6. a razred

Učenci 6. A razreda smo si najprej ogledali koncert z naslovom Glasbena torta, ki je bil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Po koncertu smo odšli do Kongresnega trga, kjer smo si ogledali lampijon naše šole, ki je del praznične okrasitve parka Zvezda. Nato smo se odpravili do spodnje postaje vzpenjače in se odpeljali na grad, kjer nas je že čakal vodnik Matjaž. Razkazal nam je grad in razkril marsikatero zanimivo skrivnost iz starih časov. Ogledali smo si tudi fotografsko razstavo, se podali po zavitih stopnicah na stolp ter si za konec ogledali še virtualni ogled zgodovine gradu. Dan je bil zelo zanimiv.

Dostopnost