Skoči na glavno vsebino

Vabilo na Plečnikov dan za družine v Ljubljani, 13. 5.

Prvi celodnevni brezplačni družinski festival Plečnikov dan
Sobota, 13. maj I 11:00 – 18:00 I več lokacij v Ljubljani

Preživite dan ob srečevanjih z veličastno, odprto in igrivo arhitekturo velikega mojstra.

Družinam želimo ponuditi skupnostno izkušnjo načrtovanja in gradnje z legokockami in velikimi palicami, poslušanja kamišibaj pripovedi, raziskovanja, skiciranja, muziciranja in brezskrbnega igranja v Plečnikovem mestu. Vabimo na delavnice, vodstva in ustvarjalnice: Ustvarjalna sila, Plečnik navdihuje, Tempelj modrosti, Arhitekturna skica, Moj, tvoj, skupni prostor, Ritem arhitekture, Skrivnosti Plečnikovega vrta, Plečnik na sprehodu.

KAJ SE BO DOGAJALO, KJE IN KDAJ?
Klik na celoten program >>

MUZEJ ZA ARHITEKTURO IN OBLIKOVANJE: USTVARJALNA SILA, 11.00-15.00 Kaj imata skupnega Plečnik in lego kocke? Ustvarjalno silo, ki premika meje neskončnosti! Na ustvarjalnih delavnicah bomo skupaj iz lego kock zgradili tisto Plečnikovo palačo, ki ni bila nikoli uresničena. Mojster Plečnik jo je poimenoval Katedrala svobode. Proučili bomo arhitektove načrte in fotografije, poiskali maketo iz legokock in se preizkusili v gradnji. Ogledali si bomo razstavo LEGO # Plečnik študentov arhitekture in se sprehodili tudi po razstavi UNIVERSUM PLEČNIK: Od delavnice do mita. *Vodeni ogledi bodo potekali ob 11:00, 12:00, 13:00 in 14:00.

PLEČNIKOVA HIŠA: SKRIVNOSTI PLEČNIKOVEGA VRTA (krožna mestna pot), 14:00–18:00
AP EMONA, RIMSKI ZID NA MIRJU: RITEM ARHITEKTURE 
(krožna mestna pot), 14:00–18:00
EMONSKA ULICA: PLEČNIK NA SPREHODU 
(krožna mestna pot), 14:00–18:00
NARODNA IN UNIVERZITETNA KNJIŽNICA: TEMPELJ MODROSTI 
(krožna mestna pot), 14:00–18:00*
KRIŽANKE: ARHITEKTURNA SKICA 
(krožna mestna pot), 14:00–18:00
TRG FRANCOSKE REVOLUCIJE: MOJ, TVOJ, SKUPNI PROSTOR (krožna mestna pot), 14:00–18:00
MESTNI MUZEJ LJUBLJANA: PLEČNIK NAVDIHUJE 
(krožna mestna pot), 14:00–18:00

Zaradi lažje organizacije naprošamo, da se na dogodek prijavite. Prijavni obrazec >>

Plečnik združuje, povezuje in nagrajuje!
Na dan dogodka boste prejeli zemljevid z označenimi sedmimi lokacijami. Na vsaki vas bodo čakale zabavne aktivnosti. Ko jih boste opravili, boste lahko ob zemljevid odtisnili žig. V nagradni žreb se boste lahko podali že, če boste pridobili žige z vsaj štirih lokacij. Samo tisti, ki boste zbrali vseh sedem žigov, pa se boste potegovali za eno izmed glavnih nagrad. Svoje kontaktne podatke in zbrane žige boste oddali na zadnji točki poti. Zbirali jih bomo le 13. maja 2023.

Z busom na Plečnikov dan!
Plečnik se je po Ljubljani najraje sprehajal peš. Zato udeležencem priporočamo, da razdalje med domom in lokacijami premagujejo trajnostno, peš, s kolesom ali z brezplačnim prevozom Ljubljanskega potniškega prometa. Do MAO vas pripeljeta avtobusa št. 20 in 22.

Več o dogodku >>
Prijava na dogodek >>
Dostopnost