Skoči na glavno vsebino
Tradicionalni slovenski zajtrk praznujemo vsak tretji petek v mesecu novembru, letos ga že dvanajsto leto zapored obeležujemo v petek, 18. novembra. Glavni namen praznika je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter spodbujanje k povezovanju in celostni obravnavi kmetijskega, okoljskega, zdravstvenega in izobraževalnega vidika.
 
Letošnja osrednja tema je »Zajtrk z mlekom – super dan!«. Pobudo za Treadicionalni slovenski zajtrk je leta 2011 dala pobudo Čebelarska zveza Slovenije, ko se je projekt tudi prvič izvede na vseslovenski ravni. V ta projekt so vključeni slovenski vrtci, osnovne šole,  zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter druge institucije in javni zavodi. Danes si bomo privoščili zajtrk z izbranimi tradicionalnimimi slovenskimi živili kot so: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Tudi na naši šoli bomo v četrtek zajtrkovali tradicionalno slovensko. Špela Vodnik, vodja šolske prehrane je pripravila prezentacijo v besedi in sliki.
 
Vir: MKGP RS
Dostopnost