Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan zdravja obeležujemo vsakega 7. aprila pod pokroviteljstvom Svetovne zdravstvene organizacije (WHO – World Health Organization) ki je na ta dan, leta 1948 organizirala prvi svetovni zdravstveni zbor. Dve leti kasneje je že pričela z vsakoletnim praznovanjem svetovnega dneva zdravja. Praznovanja so priložnost, da vsako leto posvetimo neki temi, ki je pomembna za zdravje vseh na svetu
 
Letošnja tema svetovnega dneva zdravja je Naš planet, naše zdravje. Sredi pandemije, onesnaženega planeta, vse pogostejših bolezni kot so rak, astma, bolezni srca, Svetovna zdravstvena organizacija na svetovni dan zdravja 2022 posveča svetovno pozornost nujnim ukrepom potrebnim za ohranjanje zdravja ljudi in planeta ter spodbuja gibanje za ustvarjanje družb osredotočenih na dobro počutje.
 
WHO ocenjuje, da je več kot 13 milijonov smrti po vsem svetu vsako leto posledica okoljskih vzrokov, ki se ji je, kot zatrjujejo, mogoče izogniti. To vključuje podnebno krizo, ki je največja nevarnost za zdravje, s katero se sooča človeštvo. Podnebna kriza je tudi zdravstvena kriza.
 
Vir foto: WHO
(Visited 37 times, 1 visits today)
Dostopnost